Food·Recept

Recept: Rode linzensoep

Linzen bevatten een enorme hoeveelheid aan vezels. Hierdoor zijn ze goed voor de spijsvertering en de darmen. Bovendien zorgt de hoge hoeveelheid eiwitten voor een langzamere vertering waardoor je lang vol zit.

Goed ingrediënt dus om een lekker soepje mee te maken voor tijdens de lunch, of als maaltijdsoep.

step0001

Wat heb je nodig?
– 300 gram gedroogde linzen
– 2 bouillonblokjes
– 1 liter water
– 1 pakje passata
– kokosmelk
– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode peper
– 1 tl fenegriek
– 1 tl komijnpoeder
– 1 tl kurkuma
– 2 tl currypoeder

Bereiden:
Snijdt de knoflook, rode uit en het pepertje fijn en fruit dit aan in een ketel. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de kruiden.

Voeg de kruiden toe aan het uimengsel en laat samen nog heel eventjes bakken.

Voeg de passata toe aan de ketel en roer goed door. Voeg hierna 1 liter water, 2 bouillonblokjes, 300 gram linzen en een flinke scheut kokosmelk toe. Ik gebruikte ongeveer 1/4e blik.

Laat dit nu een half uur doorkoken.

step0003

Neem de soep van het vuur en pureer hem helemaal fijn. Serveer de soep eventueel met een een scheutje kokosmelk.

Eet smakelijk!

Liefs,
Florence

step0002

 

Advertenties

Een gedachte over “Recept: Rode linzensoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s