Food·Recept

Recept: erwtenballetjes

Vandaag heb ik een heel makkelijk, voedzaam gerechtje voor jullie. Leuk om te serveren met meerdere hapjes, of lekker als vleesvervanger bij de maaltijd.

erwt1

Ingrediënten:
150 gram diepvrieserwten
150 gram gedroogde erwten
1 uitje
2 el (boekweit)meel
scheutje citroensap
Italiaanse kruiden
peper en zout

Bereiding:
Laat de diepvrieserwten ontdooien.

Breng een ketel gezouten water aan de kook en kook hierin vervolgens de gedroogde erwten 10 minuten.

Snijd het uitje fijn.

Giet de erwten af en voeg de ontdooide erwten, de kruiden, het citroensap, het uitje, peper en zout en 2 el meel toe. Roer dit even goed om.

erwt2

Pureer alles samen met een staafmixer of keukenmachine.

Draai balletjes van het mengsel en bak ze in een koekenpan goudbruin.

erwt3

Eet smakelijk!

erwt5

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s