Food·Recept

Recept: Melanzane di Parmigiana

Afgelopen vrijdag maakte ik dit lekkere recept, dat ik graag met jullie wil delen. Ik ben sowieso dol op de Italiaanse keuken, dus ik moest dit een keertje proberen.

Het is geen moeilijk recept, het kost echter wel wat voorbereiding.

Ingrediënten:
2 aubergines
1 ui
passata
klein blikje tomatenpuree
2 knoflookteentjes
Italiaanse kruiden
Parmezaanse kaas
peper en zout

Bereiding:
Snijd de aubergines is plakken. Dep de plakken droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide kanten met zout. Laat ze nu een uurtje op een rooster liggen.

Er is nu veel vocht uit de aubergines gekomen, dep dit nogmaals af.

Verwarm de oven voor op 200ºC.

DSC00355.JPG

Snijdt de ui en knoflook fijn en fruit deze aan. Voeg hierna een klein blikje tomatenpuree toe en laat dit even meebakken om het te ontzuren. Voeg hierna de passata toe laat dit even pruttelen.

mp2

Snijdt 1 knoflookteentje helemaal fijn en meng dit met olijfolie, peper, zout en Italiaanse kruiden tot een kruidenolie. Besmeer de aubergine plakken aan beide kanten met de olie en grill ze in een grillpan wat bruiner.

DSC00357.JPG

Bedek de bodem van een ovenschaal met plakken gegrilde aubergines. Bedek dit weer met de tomatensaus en herhaal deze stappen totdat de ingrediënten op zijn. Ik had 3 lagen aubergine en 2 lagen saus. Bestrooi als laatste de bovenkant met parmezaanse kaas.

Zet de melanzane voor 20 minuutjes in de voorverwarmde oven. Serveer met wat stokbrood en salade.

Smakelijk!

DSC00358

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s