Food·Recept

Recept: Gevulde tomaten

Vandaag een lekker bijgerechtje voor jullie! Raymond en ik serveerden dit bij een pasta met pesto. Door de tomaat werd het totaal wat frisser.

We wisten van te voren niet echt wat we moesten verwachten, zou dit wel een lekkere combinatie zijn? Geloof mij, we hebben gesmuld! Ook Raymond’s ouders vonden het erg lekker. ­čÖé

Ingredi├źnten (voor 4 personen):
4 grote tomaten
4 middel eieren
Italiaanse kruiden
peper en zout
olijfolie

gt1

Bereiding:
Snij een kapje van de tomaat af en hol de binnenkant uit. Bestrooi de tomaten nu rijkelijk met zout en laat de tomaten 10 minuten op de kop uitlekken op wat keukenpapier.

Verwarm de over voor op 200┬║C.

Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de tomaten hierin. Bestrooi ze met peper en de Italiaanse kruiden. Besprenkel ze nog met wat olijfolie en zet ze nu voor 10 minuten in de voorverwarmde oven.

gt2

Haal de tomaten uit de oven en breek in ieder een ei. Zet ze vervolgens terug in de oven voor 20 minuten.

gt3

Serveer de gevulde tomaat lekker als bijgerecht. Ook een leuk ideetje voor bij de hapjes op een feestje.

Smakelijk!

Advertenties

2 gedachten over “Recept: Gevulde tomaten

  1. Pingback: Foodfoto’s #4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s