Food

Recept: Pastasaus

Pasta is dus serieus al mijn hele leven mijn lievelingseten. Ik denk ook dat dit het eerste gerecht is dat ik zelf kon koken.

Wij maken de saus thuis met verse tomaten, de gezondste en lekkerste manier.

Ingrediënten:
500 gram tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
1 paprika
champignons
verse basilicum
Italiaanse kruiden
1 blikje tomatenpuree
(eventueel) vleesvervanger
en natuurlijk pasta

Bereiding:
Snij de ui en de knoflook fijn en gooi deze met wat olijfolie in een ketel. Laat dit een aantal minuten op zacht vuur fruiten en snijd ondertussen de paprika in blokjes. Voeg deze toe aan de uien.

Snijd de tomaten in twee of vier stukken en doe deze erbij in de ketel. Doe de deksel erop en laat dit minimaal 15 minuten sudderen.

Pureer de saus met de staafmixer. Je kunt er voor kiezen om hem helemaal glad te maken of om wat stukjes erin te laten.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak de champignons en voeg hier na een aantal minuten de tomatenpuree bij. Laat dit een aantal minuutjes meebakken en voeg dit mengsel dan bij de gepureerde saus.

Kruid de saus met de Italiaanse kruiden en voeg vlak voor het serveren nog verse basilicum toe.

Zelf vind ik het lekker om een groenteburger in stukjes te snijden en deze aan de saus toe te voegen. Je kunt ook (vegetarisch) gehakt toevoegen of een andere vleesvervanger.

Smullen maar!

IMG_0422

 

Advertenties

Een gedachte over “Recept: Pastasaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s