Food·Recept

Zelf currypasta maken! + Recept

Afgelopen donderdag maakte ik een gerecht wat al heel lang op mijn lijstje stond. Ik wilde namelijk eens zelf currypasta maken en verwerken. Dit pakte erg goed uit!

Ik maakte de curry met vegetarische kipstuckjes van Vivera, maar je kunt het uiteraard ook met ‘echte’ kip maken. 😉

Ingrediënten:
2 teentjes knoflook
1 rode peper
2-3 cm verse gember
3 el komijn
2 el kurkuma
1/2 el mosterdzaad
3 el sojasaus
3 el zonnebloemolie
1 el citroensap

kipstuckjes
rode paprika
gele paprika
250 gr champignons
200 ml kokosmelk

step0001

Bereiding:
Doe de 2 teentjes knoflook, de rode peper (in stukjes), de gember, de komijn, kurkuma en mosterdzaad in een vijzel of keukenmachine en maak dit fijn. Voeg hierna de sojasaus, olie en citroensap toe en meng het goed door.

 

2

Bak de gesneden paprika en champignons gaar in een wok en bak de kipstuckjes apart goudbruin. Voeg bij de groente de currypasta toe en laat dit even meebakken. Voeg hierna ook de kokosmelk toe.

3

Voeg de ‘kip’ toe en laat het geheel nog even sudderen.

Smakelijk!

4

Advertenties

Een gedachte over “Zelf currypasta maken! + Recept

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s