Food·Recept

Tussendoortje: Carrot ‘cake’ muffin

Vorige week probeerde ik de carport cake cupcakes van de Lidl uit. Man man, wat zijn die lekker zeg. Ik wilde eigenlijk wel proberen om dit na te maken. Uiteindelijk is het dit niet helemaal geworden. Jullie krijgen namelijk zometeen een ‘gezondere’ variant.

Het ligt natuurlijk eraan wat je gezond vindt, maar hierin zit geen gewone suiker maar agavesiroop. Agavesiroop heeft een lage glycemische index waardoor het langzamer wordt verwerkt door je lichaam en geen piek veroorzaakt in je bloedsuikerspiegel. Helaas betekend dit niet dat je alles maar vol moet gooien met deze siroop. Ook dit moet je net als suiker met mate gebruiken.

Verder heb ik zonnebloemolie gebruikt wat een bron is van vitamine E. Ook bestaat olie voornamelijk uit onverzadigd vet, dit zijn de ‘goede’ vetten die we dagelijks nodig hebben.

Ten slotte heb ik volkorenmeel gebruikt. Dit zorgt voor een hogere hoeveelheid vezels en geven je langer een gevuld gevoel doordat ze langzamer verteren.

Als je een zoetekauw bent, raad ik je aan meer agavesiroop toe te voegen. Ik houd er namelijk niet van als iets erg zoet is.

1

Benodigdheden:
100 gr wortel, geraspt
3 el agavesiroop
150 gr volkorenmeel
3 eieren
flinke hand rozijnen
2 tl speculaaskruiden
2 tl bakpoeder
60 ml zonnebloemolie
snufje zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175ºC. Laat de rozijnen wellen in warm water.

Klop de eieren luchtig en spatel hierna het volkorenmeel, de bakpoeder, een snuf zout en de speculaaskruiden door.

Voeg nu ook de geraspte wortel en de rozijnen toe en spatel dit er weer goed doorheen.

2

Als laatste voegen we de olie en de agavesiroop toe. Spatel alles goed door elkaar en verdeel het daarna over muffinvormpjes.

Zet de vormpjes voor 20-30 minuten in de voorverwarmde oven. Houd ze goed in de gaten want elke oven is anders. Test of ze gaar zijn door er met een prikkertje in te prikken. Als hij er droog uit komt zijn de muffins gaar.

3

TIP! Als je het lekker vindt kun je ook nog wat gehakte walnoten toevoegen aan het beslag.

Geniet van de verantwoorde tussendoortje. 🙂
Vries ze eventueel in per stuk 😉

Liefs,

Florence

4

Advertenties

2 gedachten over “Tussendoortje: Carrot ‘cake’ muffin

  1. Pingback: Foodfoto’s #6

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s