Recept

Recept: Linzenballetjes

Na twee verschillende pogingen tot het maken van de perfecte linzenballetjes is het eindelijk gelukt! De eerste keer vielen de balletjes volledig uit elkaar. Maar kijk ze nu eens mooi rond zijn! šŸ™‚

Ik at de balletjes zelf met een pasta met champignons en wat kookroom. Ze zouden het ook prima doen als borrelhapje.

Het recept is voor ongeveer 20 balletjes.

Ingrediƫnten:
100 gr rode gedroogde linzen
10 gr maizena
1 ui
2 teentjes knoflook
3 tl paprikapoeder
3 tl Italiaanse kruiden
hand verse basilicum
1 tl chilivlokken
peper en zout

Bereiding:
Week de linzen een aantal uur van te voren in warm water. Na een aantal uur zullen ze zijn opgezwollen en een beetje open gaan staan.

lb1

Doe alle ingrediƫnten samen in de keukenmachine en draai dit tot een geheel. Je kunt ook een staafmixer gebruiken, dit kost alleen wat meer tijd.

Draai balletjes van het mengsel en zet ze voor ten minste een half uur in de koelkast.

lb2

Bak de balletjes in olie rondom goudbruin. Simple as that!

lb4

Advertenties

Een gedachte over “Recept: Linzenballetjes

  1. Pingback: Foodfoto’s #8

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s