Food·Recept

‘Kip’ Teriyaki

Zondag liet ik aan Raymond over wat we zouden gaan eten. Kip Teriyaki riep hij meteen. Ik weet wel dat hij dit vaker heeft gegeten, ik had daarentegen eigenlijk totaal geen idee wat dit nou precies was. Maar zondag gingen we het maken. En lekker was het! Kijk mee naar het (simpele) recept.

Ingrediënten:
Kipstukcjes (ik nam die van Vivera)
100 ml Sojasaus
100 ml sherry
3 el suiker
Bamigroente
Rijst
Sesamzaadjes

Bereiding:
Zet de sherry op een laag vuur en laat dit aan de kook komen. Eventjes laten doorkoken om de alcohol te laten verdampen en dan de sojasaus en de suiker toevoegen. Laat dit op laag vuur door borrelen zodat de saus stroperig wordt.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

DSC00451.JPG

Bak de kipstukcjes goudbruin en voeg dan de bamigroente toe. Laat dit samen lekker bakken.

Voeg de stroperige saus toe aan de ‘kip’ en groente en laat dit lekker op warm vuur even samenkomen.

Serveer de ‘kip’ met sesamzaadjes erop en rijst. Eet smakelijk!

IMG_0573

Advertenties

2 gedachten over “‘Kip’ Teriyaki

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s