Recept

Shakshuka

Shakawat?!?! Shakshuka, wie die naam heeft verzonnen weet ik ook niet. Dit is een gerecht dat komt uit het middenoosten en daar wordt gegeten als ontbijt (?!?!). Ik heb dit gerecht gewoon geserveerd als avondeten, maar hé, doe vooral wat jou lekker lijkt! Het recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:
4 eieren
2 rode puntpaprika’s
1 blik tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
1 ui
1 teentje knoflook
2 tl komijn
2 tl paprikapoeder
1 tl chilivlokken
peper en zout

Bereiding:
Snijd het uitje fijn en fruit deze aan in wat olijfolie. Voeg hierna de in stukjes gesneden paprika en knoflook toe en laat even meebakken.

Als het geheel wat heeft gebakken voegen we een blikje tomatenpuree toe en ook dit mag even meebakken om te ontzuren. Nu mag het blik tomatenblokjes en de kruiden erbij. Laat dit even sudderen.

DSC00464

Alright, ik heb nu een kleine soeplepel gebruikt. Het makkelijkste is om een eitje in een kommetje te breken, met de soeplepel een ‘gat’ te maken in de saus en meteen het ei erin te gieten. Herhaal dit met de andere eitjes.

Doe een deksel op de pan en laat dit op laag vuur sudderen zodat de eieren kunnen stollen. Dit kan zeker 15 minuten duren.

Serveer lekker uit de pan met brood of pasta en eet smakelijk!

DSC00465

Advertenties

2 gedachten over “Shakshuka

  1. Pingback: Foodfoto’s #8

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s