Food·Recept

Bananentaart

Een echte zoete zonde heb ik vandaag voor jullie! Als je zin hebt in iets lekker, of zoals bij ons thuis, een verjaardag hebt, is deze taart zeker een aanrader!

Ingrediënten:
3 bananen
4 eieren
225 gr suiker
225 gr zelfrijzend bakmeel
225 gr boter
3 el melk
400 ml slagroom
2 vanillestokjes
citroensap

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180ºC.

Meng de zacht geworden boter met de suiker en klop dit een aantal minuten tot een lichtgeel mengsel. Voeg nu één voor één de eieren toe aan het mengsel. Voeg ook het merg van 1 vanillestokje toe. Klop totdat alle eieren goed zijn opgenomen.

Voeg nu het meel en de melk toe en meng opnieuw tot een geheel.

Verdeel het beslag over een ingevette springvorm. Bak in ongeveer 25 minuten gaar.

Laat de gaargeworden cake eerst in de vorm goed afkoelen, en vervolgens ook nog uit de vorm afkoelen. Neem hier een aantal uur de tijd voor.

Klop de slagroom met het merg van het 2e vanillestokje en 3 el suiker stijf. Prak 2 bananen met een vork tot een bananenpuree en meng dit met 1/3e van de slagroom.

DSC00493

Snijd de taart in 2 plakken. Verdeel het bananenmengsel over de onderste plak en leg voorzichtig de bovenkant erop.

Verdeel nu de rest van de slagroom over de bovenkant van de taart en versier met plakjes banaan. Besprenkel de banaan eerst met wat citroensap om verkleuring te voorkomen.

DSC00494.JPG

DSC00495.JPG

JAMMIE! Geniet!

Liefs,
Florence

DSC00497.JPGDSC00500.JPG

Met caramelsaus!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s