Food·Recept

Broccolimuffins

Deze muffins serveerde ik bij de hapjes op een verjaardag. Super lekker en leuke toevoeging. Je kunt er in principe bijna alle groente wel instoppen. Kijk alleen uit dat je niet te veel natte groente bij elkaar stopt.

Ingrediënten:
315 gr bloem of meel (gebruikt wat je wilt, ik maakte een combinatie van bloem en volkoren meel. Gebruik ook eens maismeel, kikkererwtenmeel of speltbloem bijv.)
1 ei
250 ml melk
kleine stronk broccoli (of andere groente)
90 gr geraspte parmezaanse kaas
3 tl bakpoeder
50 ml olijfolie
kruiden naar keuze (ik gebruikte paprikapoeder en Italiaanse kruiden)
peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180ºC.

Snijd de broccoli in kleine stukjes. Kook hem beetgaar in ongeveer 6 minuutjes.

Meng het ei met de melk en de olijfolie. Meng in een andere kom de bloem met de bakpoeder, kruiden, kaas en flink peper en zout.

DSC00490_953

Meng de droge en natte ingrediënten met een garde en voeg ten slotte de broccoli toe.

Ik nam een siliconen muffin vorm en deed in ieder bakje een stukje bakpapier. Je kunt er ook papieren muffinvormpjes in doen, of de bakvorm zelf invetten.

DSC00491_d7d

Schep in elk vormpje een flinke lepel beslag. Plaats in het midden van de oven en bak in ongeveer 25 minuutjes gaar.

Enjoy!

DSC00499_733

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s