Leven

Dierproefvrije cosmetica

Schermafbeelding 2016-03-17 om 08.03.57

Ikzelf ben dol op beauty. Ik vind het leuk om me op te maken, lekker een maskertje op te smeren en nieuwe producten uit te testen. Toch ben ik de laatste week iets kritischer gaan kijken naar mijn collectie. Ik heb vrij veel, van 20 lipsticks tot 6 douchegels. Toen ik het boek las van de Groene Meisjes ben ik tot de conclusie gekomen dat ik iets bewuster om wil gaan met spullen, zowel de materialen (waarom heb ik 6 flessen douchegel nodig), als de merken.

Mijn doel is om alles op te maken wat ik heb want ik doe niet aan verspilling. Als ik bijvoorbeeld nieuwe shampoo nodig heb, dan koop ik shampoo van een merk dat niet op dieren test. Op de site van Naoki vind je een uitgebreide lijst met merken die niet op dieren testen.

Veel mensen denken dat er al lang niet meer op dieren wordt getest. Dit is echter niet helemaal waar. Het klopt dat het hier in Nederland verboden is, maar heel veel merken die hier in Nederland worden verkocht, worden hier niet geproduceerd. Wanneer een merk in China zijn producten wil verkopen, is het volgens een Chinese wet zelfs verplicht dat die producten op dieren zijn getest! Helaas is China een groot land en dus een groot deel van de kopers voor merken.

Nu zul je wel denken: ”pff, dierproefvrij zal wel rete duur zijn.”

En dan is dus niet waar. Neem een merk als Kruidvat en Etos. Deze winkels verkopen hun producten niet in China en zijn dus ook niet op dieren getest! Meestal is dit zelfs de goedkoopste keuze in de drogist.

Je kunt het dus eigenlijk zo duur maken als je zelf wilt. Ik wil het in ieder geval een kans gaan geven. Helaas pindakaas kan ik dan dus niet meer mijn favoriete douchegel van Dove kopen, maar gelukkig heeft The Bodyshop ook hele lekkere geurtjes en ook de eigen merken van drogisten zijn vaak heel lekker.

Hoe denk jij over dierproefvrije beauty? 

IMG_0534.jpg

Advertenties

Een gedachte over “Dierproefvrije cosmetica

  1. Pingback: Lushverslaving

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s