Food·Recept

Paprika met couscousvulling

Dit gerecht maakte ik afgelopen week en ondanks dat ze bij mij thuis niet van couscous houden, viel dit gerecht bij iedereen in de smaak!

Bovendien is het makkelijk te maken, het kost ongeveer een 45 minuten in totaal om het te maken.

Ingrediënten voor 4 personen:
4 rode paprika’s
150 gram couscous
100 gram feta
1 bakje champignons
flinke mok groentebouillon
hand verse peterselie
paprikapoeder
kurkuma
komijn
currypoeder
chilivlokken
peper en zout
olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd een kapje van de paprika’s af en maak de paprika’s van binnen schoon. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Rooster de paprika’s 15 minuten in de oven.

DSC00501.JPG

Doe de couscous in een grote schaal en voeg alle gedroogde kruiden naar smaak toe. Schenk er groentebouillon over totdat alles wat kan weken.

Snijd de champignons in kleine stukjes en bak ze in wat olijfolie gaar.

Doe de champignons door de couscous en voeg nu ook de peterselie toe. Roer alles goed door en proef of het goed op smaak is.

Snijd de feta in kleine blokjes en roer ook door de couscous.

DSC00503.JPG

Haal de paprika’s na 15 minuten uit de oven en vul ze met het couscousmengsel. Zet nog een 10 minuten terug in de oven.

DSC00504

Ik serveerde de gevulde paprika’s voor de vleeseters met worstjes en at zelf nog een portie couscousmengsel ernaast.

DSC00505_5cd.jpg

Volg je me al op instagram? florence_vlogt
En op snapchat? florencet27

 

Advertenties

Een gedachte over “Paprika met couscousvulling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s