Food·Recept

Gegratineerde bloemkool met champignons

Vandaag heb ik een lekker groente ovengerecht voor jullie! Deze kun je gewoon serveren met een stuk (vega)vlees en wat aardappelen.

Ingrediënten:
1 bloemkool
1 bakje champignons (250gr)
4 zongedroogde tomaatjes
teen knoflook
3-4 el paneermeel
60-70 gram parmezaanse kaas
olijfolie
peper en zout

IMG_0988

Bereiding:
Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes. Kook hem vervolgens kort voor (ongeveer 5 minuten).

Snijd de champignons in plakjes en bak deze samen met de uitgeperste of gesneden knoflook in wat olijfolie gaar.

Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleinere stukjes.

Doe de bloemkoolroosjes, champignons en zongedroogde tomaatjes in een ovenschaal en hussel goed door elkaar.

Bestrooi met de paneermeel en parmezaanse kaas en zet de ovenschotel voor ongeveer 15 minuten in een oven van 180ºC. Zet hem dan nog 5 minuutjes onder de gril.

Eet smakelijk!

IMG_0989_1f9.jpg

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s