Recept

Bloemkoolcurry

IMG_1207.JPG

Vandaag weer een lekker receptje voor jullie. Ik flanste dit dinsdag in elkaar en vond het erg lekker.

Deze curry heb je echt met een half uurtje op tafel staan. Dus een snelle, voedzame en vooral lekkere maaltijd!

IMG_1208

Ik gebruik deze Madras Curry kruiden van de Lidl. Voeg de kruiden toe die jij zelf lekker vindt.

Ingrediënten (ongeveer 4-5 personen):
1 bloemkool
doosje champignons
2 tomaten
ui
rode peper
Currykruiden
Kokosmelk, kookroom of een ander alternatief
Peper en zout

Bereiding:
Kook de bloemkoolroosjes ongeveer 5 minuutjes zodat ze bijna gaar zijn.

Snijd het uitje en de rode peper fijn en fruit dit aan in een wokpan. Voeg hier dan de in schijfjes gesneden champignons aan toe en breng dit alvast op smaak met peper en zout.

Als de champignons wat gegaard zijn kun je de in stukjes gesneden tomaat toevoegen.

Voeg nu de gekookte bloemkool toe en de kruiden. Nadat je alles goed hebt gemengd kunt je de (plantaardige) room toevoegen.

Proef even of je gerecht genoeg smaak heeft. Laat het nog even samen pruttelen en serveer met wat gekookte rijst of bijvoorbeeld met naanbrood.

Smakelijk!

IMG_1209_656

Advertenties

Een gedachte over “Bloemkoolcurry

  1. Pingback: Foodfoto’s #20

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s