Food·Recept

Haverrepen met pindakaas

Ben ik de enige die het helemaal heeft gehad met kant en klare tussendoortjes uit de supermarkt? Volgestopt met suiker en onnodige rommel. Voor mij is het tijd om zelf tussendoortjes te gaan maken, waarvan je weet wat erin zit, en meestal nog veel lekkerder is ook.

Neem nou deze repen, je hebt ze eigenlijk zo gepiept en ze smaken heerlijk. Ze zijn goedgekeurd door Raymond, maar ook door de 7-jarige Romy die ze mee naar school wilt!

Snel aan de slag zou ik zeggen šŸ™‚

Ingrediƫnten:
150 gram havervlokken
100 gram pindakaas
60 gram amandelen
60 gram agavesiroop
50 gram rozijnen
30 gram zonnebloemolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200Ā°C.

Verdeel de havervlokken en amandelen over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in de voorverwarmde over voor ongeveer 10 minuutjes. Houd het goed in de gaten, per oven kan de tijd die het nodig heeft best wat verschillen. Als het klaar is zullen de vlokken krokant zijn en de amandelen wat bruin gekleurd.

IMG_1300

Doe de pindakaas samen met de agavesiroop en olie in een steelpannetje en verwarm dit op een laag vuurtje. Als alles vermengd is kun je de rozijnen en geroosterde haver en amandelen erdoor roeren.

IMG_1301_d35

Als het een goed mengsel is geworden stort je het in een bakblik of op een schaal. Druk het goed aan en zet het dan in de koelkast.

Laat het nu een paar uurtjes opstijven. Hierna kun je er repen van snijden!

IMG_1302_10c.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s